Over Smits

Smits Rolluiken en zonwering is fabrikant en leverancier van diverse zonweringproducten zoals rolluiken, screens, terrasschermen, uitvalschermen, markisolette, rolpoorten, markiezen, terrasoverkappingen en plisséhordeuren.

Vanuit twee assemblagevestigingen in Cuijk belevert Smits zonweringspecialisten door heel Nederland.

Onze afnemers zijn zowel kleine als grote zonweringspecialisten, aannemers, gevelbouwers en projectzonweringbedrijven die zich voornamelijk bevinden in Nederland, België, Duitsland en Scandinavië.

Het verhaal van Smits begint bij haar oprichter, Piet Smits uit Cuijk. Als telg van een echte ondernemersfamilie gaat hij al snel werken voor het bedrijf van zijn vader. Wanneer de kans zich voordoet de rolluikentak van het familiebedrijf over te nemen twijfelt de inmiddels de vijftig gepasseerde Piet geen moment. De eenmanszaak Smits Rolluiken en Zonwering ziet in 1986 het levenslicht.

Piet Smits
In een kleine hal in Cuijk begint Piet met het fabriceren, assembleren en verkopen van rolluiken. Wat niet veel mensen weten is dat, in die tijd, met uitzondering van de zuidelijke grensprovincies, er nog niet veel rolluiken waren toegepast in Nederland. Piet ziet hierin een groeimogelijkheid. Na ongeveer vier jaar is de kleine hal niet groot genoeg meer om aan de vraag te voldoen. Hij gaat op zoek naar een geschikte locatie en vindt deze aan de Hork in zijn eigen Cuijk. Het adres waar SMITS nog steeds gevestigd is. Wetende dat deze verhuizing een impact heeft op de bedrijfsvoering, gaat Piet op zoek naar een compagnon die samen met hem het merk SMITS verder uit gaat bouwen.

Bert Plantagie
De in 1987 in dienst tredende Bert Plantagie heeft al snel de aandacht van Piet. Bert, een net afgestudeerd logistiek ondernemer, is jaren betrokken bij alle facetten van het bedrijf. Van montage en het zelf rondbrengen van de rolluiken en zonweringsproducten, tot een stuk administratie en bedrijfsvoering. Piet en Bert richten samen in 1989 de B.V. Smits Rolluiken en Zonwering op. In 1993 neemt Bert definitief het stokje over van Piet en leidt het bedrijf met zijn creatieve manier van ondernemen tot één van de grootste Nederlandse spelers in de rolluiken- en zonweringsbranche. In 1997 meldt Klöckner & Co A.G. zich bij Bert. Hij besluit Smits te verkopen en trekt in 2000 de deur achter zich dicht.

In 2019 is AVZ-Group (waar Smits onderdeel van is) overgenomen door het Franse StellaGroup. Een internationale speler op het gebied van rolluiken, rolpoorten en aanverwante producten. 

Smits in bedrijf

Werken bij Smits

Wil jij ons team komen versterken? Wij zijn regelmatig op zoek naar gemotiveerde nieuwe medewerkers die zich, al dan niet tijdelijk, in willen zetten voor ons gezamelijke doel. Smits houdt er een informele bedrijfscultuur op na met korte communicatielijnen. Dit geeft ons de mogelijkheid de ambitieuze plannen om te zetten in daden. Zowel de primaire als de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend.

Enthousiast? Kijk dan eens bij onze vacatures.

Wij maken jaarlijks

  • 25.000 Rolluiken
  • 11.000 Terrasschermen
  • 1.000 Markiezen
  • 30.000 Screens

 

Bedrijfsfilm

Inmiddels zijn er bij SMITS ca. 75 mensen werkzaam die nog steeds vanuit het gedachtegoed van oprichter Piet Smits werken. We blijven zoeken naar manieren om te innoveren. Alleen zo blijven we succesvol opereren binnen de branche. 

Voor meer informatie over Smits, ons assortiment en/of ons maatwerk, neem dan contact op met een van onze medewerkers.