StellaGroup neemt het Duitse bedrijf DuoTherm Rolladen GmbH over

8/12/2020 Bedrijfsnieuws Nieuwsoverzicht

StellaGroup neemt het Duitse bedrijf DuoTherm Rolladen GmbH over. De overname is momenteel nog onder voorbehoud van goedkeuring door de antitrust-autoriteiten in Duitsland.

DuoTherm Rolladen GmbH is een vooraanstaande producent en aanbieder van rolluiken, screens en buitenjaloezieën op de Duitse markt. In 2020 genereert het bedrijf uit Nettersheim-Zingsheim een omzet van ongeveer 27 miljoen euro. DuoTherm Rolladen GmbH heeft 135 medewerkers in dienst.

StellaGroup, die in 2019 een omzet van 460 miljoen Euro behaalde, wil een Europese speler van importantie worden op het gebied van rolluiken, zonwering, beveiligings- en afsluitingsoplossingen. Momenteel is de groep via 14 dochterondernemingen reeds aanwezig in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In Nederland maakt AVZ-Group, met de bedrijven AVZ, Hylas, Smits en SunStock, onderdeel uit van StellaGroup.

“Ik ben erg blij dat DuoTherm zich bij StellaGroup voegt. Stella’s knowhow van onze branche zullen van veel toegevoegde waarde zijn en ons nog competitiever maken”, zegt André Barth, CEO van DuoTherm.

"We zijn verheugd om André Barth en zijn team te verwelkomen in de StellaGroup-familie. Het doel is om de internationale ontwikkeling van StellaGroup voort te zetten door onze aanwezigheid op de Duitse rolluiken- en zonweringsmarkt te versterken", verklaarden Didier Simon, CEO van StellaGroup, en Frank Schädlich, Directeur International Development.